PERSBERICHT

Den Haag, maandag 13 oktober 2014

INDIA MUZIEK FESTIVAL

Viering van Indiase muziek en cultuur!

Het India Muziek Festival is een bruisend feest van Indiase muziek en cultuur. Geniet van de mix van muzieksoorten die India rijk is: Raga’s in Symphony met twee koren, het Residentie Orkest en dansers uit India en Nederland, Indiase fusion door talent Shammi Pithia, moderne folk door Papon & The East India Company en prachtige traditie tijdens de Divali viering.

15 oktober – Grootse opening Holland-India Festivals The Hague: Ragas in Symphony

Het unieke project van de componist Kanniks Kannikeswaran genaamd Shanti- A Journey of Peace krijgt nu een vervolg met het originele Hindoestaanse Sharad koor, het Residentie Orkest, het Dario Fo koor en excellente dansers uit India en Nederland. De muziek voor koor en orkest van Kanniks Kannikeswaran is gebaseerd op oude Indiase raga’s. Een overrompelende belevenis van dans, muziek, tekst en prachtige beelden.

24 oktober- Shammi Pitia

Shammi PithiaEen naam om te onthouden. Shammi Pithia, uit London, trad al eerder op in o.a. Southbank en The Glastonbury Festival. Door de BBC getipt als ‘rising star’ en nu voor het eerst in Den Haag. Zijn composities kun je het best omschrijven als Indian fusion. De prachtige klanken van de bansuri, een klassiek Indiaas fluitinstrument, worden omlijst door de piano en viool.

 

25 oktober – Nationale Divali viering

Divali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, is het enige feest dat heel India verenigt. In 2013 vond de eerste landelijke viering in de Dr Anton Philipszaal plaats en deze editie is met de veelbelovende Indiase zanger in het bhajan-genre Rakesh Kala.

1 november – Papon and The East India Company

Papon & The East India Company is een band die sfeervolle elektronische muziek combineert met akoestische folk, new- age en Indiase klassieke muziek. Sinds 2007 toeren ze rond en zijn ze graag geziene gasten op festivals en shows in India.

Holland – India Festivals The Hague 2014

Holland- India Festivals is de overkoepeling van een grote reeks aan culturele India activiteiten en wordt georganiseerd door Korzo-India Dans Festival, Indian Film Festival The Hague en de Dr. Anton Philipszaal en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag. Bekijk alle programma’s en activiteiten op www.holland-india.com.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie, het aanvragen van kaarten of beeld- en interviewaanvragen:
Timo van Harselaar, TvanHarselaar@dapz.ldt.nl

Subscribe To Our Monthly Newsletter

Join the Community of Wellbeing! Get updates on concerts, stories and books.

You have Successfully Subscribed!

Discover more from DesiYUP | Sharing Meaningful Music

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading