Festival Sacred Songs 2016

Vocal Meditations: Namgyal Lhamo en Nirali Kartik

Festival: Sacred Songs Vocal Meditations

Vocal Meditations presenteert twee eminente vertolkers van repertoire uit oosterse tradities, . De sfeer van hun zang is meditatief en sereen.

Namgyal Lhamo is een Tibetaans-Nepalese zangeres en actrice, die sinds de jaren ’80 in Nederland woont. Geschoold in Tibetaanse opera, volksmuziek en Boeddhistisch repertoire treedt deze veelzijdige zangeres ook op met artiesten uit de avant-garde, pop- of punkrockscène. De ‘Nachtegaal van Tibet’, zoals haar bijnaam luidt, weet met haar prachtige spirituele liederen ieder publiek te betoveren.

Nirali Kartik is een veelbelovende jonge zangeres uit Mumbai, India. Haar zang is diepgeworteld in de Noord-Indiase klassieke muziek en zij is een briljant vertolker van devotionele muziekstijlen, waaronder ‘bhajans’ en ‘haveli sangeet’, lofliederen op de goddelijke manifestatie Krishna. Zij zingt in het Sanskriet (de taal van de heilige boeken) en in de Zuid-Indiase taal ‘Marathi’ en wordt begeleid op harmonium en op tabla door Sandip Bhattacharya

Festival Sacred Songs
In december 2016 presenteert de Nieuwe Kerk het gloednieuwe festival Sacred Songs. Het festival zet religieus geïnspireerd repertoire uit diverse culturen in de schijnwerpers. Het programma bestaat uit concerten in de Nieuwe Kerk en een programma met zangworkshops in theater De Vaillant en op andere locaties in Den Haag.

Het programma Vocal Meditations op vrijdag 9 december is gewijd aan muziek geïnspireerd door het Tibetaans Boeddhisme en Hindoeïsme.

Datum: Vrijdag 9 December 2016
Tijd: 20:00
Tickets: €20 p.p.

Subscribe To Our Monthly Newsletter

Join the Community of Wellbeing! Get updates on concerts, stories and books.

You have Successfully Subscribed!