Raga Vani

Rāga Vani – Viering 150 jaar Hindoestaanse immigratie

Ervaar in een knusse theatersetting de overlevingskracht van de rijke Indiase muziektraditie.

Hindoestaanse musici Prewien Pandohi-Mishre (zang), Kries Malhoe (gitaar) en Dilip Dhoenmoen (percussie) geven een eigentijdse interpretatie aan klassieke liederen, Surinaams-Hindoestaanse volksmuziek en tijdloze Indiase filmklassiekers.

De muziekuitvoering is gebaseerd op Rāga. Een raamwerk van een vaste set aan regels waarbinnen musici improviseren.

De klassieke composities en oude Indiase filmmuziek zijn gecomponeerd met behulp van Raga’s. Ook in de volksmuziek van de Surinaamse Hindoestanen is de invloed van de Rāga’s terug te horen.

 

Dit is een DesiYUP co-productie.

Concert Informatie

Datum: Zondag 23 april 2023
Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam
Aanvang: 15.00 uur,
Speelduur 90 minuten met pauze

Ticketprijs:
Normaal: 16 Euro
Kortingsprijs 10 Euro: leden bibliotheek Rotterdam, SKVR, houders van Rotterdampas, studentenpas, senioren 65+ en jongeren 18- jaar.

Een impressie van het concert

Over Prewien Pandohi-Mishre

Prewien Pandohi-Mishre
zang & harmonium

Zanger en componist Prewien Pandohi-Mishre is gespecialiseerd in de Noord-Indiase klassieke- en devotionele muziek Hij combineert Rāga-muziek regelmatig met modernere muziekstijlen. In 2019 heeft hij zijn Master in Indiase zang afgerond bij muziekinstituut CODARTS. Om de traditionele Indiase muziektraditie in leven te houden heeft hij Muziekschool Rasique opgericht en geeft zangles aan de SKVR in Rotterdam.

Prewien heeft samengewerkt met internationale artiesten zoals Filter Coffee, Vasuda Sharma en Nirali Kartik.

Recente optredens in de Nederlandse theaters zijn o.a. het Rāga Vani concert in theater De Nieuwe Regentes, Holland-India Muziek Festival, Sacred Songs Festival, Muses of Mindfulness in de Doelen. In 2019 was hij te zien bij het VPRO programma ‘Vrije Geluiden’ en in 2020 volgde een portret in het NTR programma ‘Iedereen Verlicht’.

Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam

De Doelen Rotterdam Grote Zaal

Parkeren

Parkkeren is mogelijk in de buurt. Bekijk de website parkereninrotterdam.nl voor meer informatie.

Openbaar vervoer

De Centrale Bibliotheek van Rotterdam is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Bekijk de website 9292.nl om jouw route te plannen.